Skip to main content

Fond Deschis de Investitii

Certinvest Obligatiuni

Descarca Fisa Fond

Informatii cheie

valabile la data

 

Moneda fondLEU
Valoare unitate fond
Evolutie 12 luni
Clasa risc conform DIE1
Risc de durabilitateScazut
Perioada minima recomandata1 an
Valoare activ net
0.00
Comision de subscriere0.00%
Comision de rascumparare0.00-1.00%
Comision de administrare lunar0.09%
Administrator fondSAI Certinvest SA
DepozitarBCR SA
Data autorizarii initiale04.05.2004

Performanta cumulata fond

Evolutie VUAN

Export CSV

Avantaje

Accesibilitate

Suma minima pentru a deveni investitor este contravaloarea unei unitati de fond.

Lichiditate

Poti depune sau retrage oricand sume din fond, fara a pierde randamentul acumulat.

Randament

Randament posibil superior plasamentelelor in depozite sau conturi de economii.

Expertiza

Monitorizare permanenta a plasamentelor si oportunitatilor de plasament.

Simplitate

Investesti si rascumperi simplu si rapid prin platforma digitala InvestOnline.

Transparenta

Vezi online istoricul tuturor tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor.

Obiective fond Certinvest Obligatiuni

Obiectivul fondului il reprezinta aprecierea pe termen lung a capitalului investit printr-o administrare prudentiala, bazata pe diversificarea si diminuarea riscului, pentru a oferi investitorilor o rentabilitate superioara plasamentelor individuale.

Durata recomandata a investitiei în acest fond este de minimum 1 an.

Strategie investitionala

Strategia de investitii a fondului Certinvest Obligatiuni este de a investi in instrumente cu venit fix (depozite bancare, obligatiuni municipale si corporative, titluri de stat, etc), ponderea in aceste instrumente fiind de minimum 90%. Restul portofoliului nu poate fi investit in actiuni. FDI Certinvest Obligatiuni este un fond cu management activ care nu are ca obiect corelarea investitiei cu structura unui indice de referinta bursier.

IMPORTANT. Va rugam sa consultati prospectul de emisiune si Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) inainte de a lua orice decizie finala de investitii. Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Codul ISIN al fondului Certinvest Obligaţiuni este ROFDIN0000X9.

Puteti urmari fondul Certinvest Obligatiuni si pe Bloomberg selectand ticker CERTOBL:RO

Structura fond

Actiuni cotate
0.00
Depozite bancare si certificate de depozit
0.00
Sume in curs de decontare
0.00
Cont curent, sume in tranzit
0.00
Actiuni necotate
0.00
Alte sume OPCVM
0.00
Alte valori mobiliare
0.00
Obligatiuni
0.00
Dividende
0.00

Structura fondului Certinvest Obligatiuni la data

Gradul de risc

Clasa Risc DIE 1 Certinvest Obligatiuni

Indicatorul sintetic de risc arata nivelul de risc al acestui produs in comparatie cu alte produse. Acesta indica probabilitatea ca produsul sa implice o pierdere de bani din cauza evolutiilor activelor suport detinute de catre fond.

Am incadrat acest produs la clasa de risc 1 din 7 care este o clasa scazuta de risc. Aceasta inseamna ca in cazul materializarii unor riscuri specifice in legatura cu detinerile fondului, acest fapt va determina pierderi potentiale de un nivel scazut in legatura cu investitia dumneavoastra in acest produs. Acest produs nu include nicio protectie impotriva performantei viitoare a pietei si, prin urmare, puteti pierde partial sau integral din investitia dumneavoastra.

In afara de riscul de credit si riscul de piata care sunt luate in calcul pentru determinarea nivelului de risc SRI, mai exista si alte riscuri asociate investitiei in unitati de fond, respectiv riscul de lichiditate, riscul de concentrare si riscul operational care sunt detaliate in Prospectul fondului.

Alte riscuri relevante pentru fondurile de investitii, care nu sunt surprinse in aceasta incadrare sunt:

Riscul de piata. Riscul de piata cuprinde riscul valutar si riscul ratei dobanzii, si poate aparea ca rezultat direct sau indirect in urma fluctuatiilor pretului de piata al activelor, obligatiilor si al instrumentelor financiare.

Riscul de credit. Riscul de credit este riscul ca emitentul unui instrument financiar sa sufere o scadere a capacitatii de rambursare rezultate din neplata unei obligatii financiare sau falimentul unei contrapartide.

Riscul de lichiditate. Riscul de lichiditate este riscul ca anumite instrumente financiare din portofoliu sa nu poata fi vandute pe termen scurt fara a afecta sensibil pretul acestuia.

Riscul de contraparte. Riscul de contraparte este riscul ca parteneri in care fondul are expunere sa nu isi poata onora obligatiile fata de fond, ca urmare a insolvabilitatii.

Riscul operational. Riscul operational decurge din caracterul necorespunzător al proceselor interne şi din erori umane şi deficienţe ale sistemelor interne si include riscul juridic, de documentare si riscul care decurge din procedurile de tranzactionare, decontare si evaluare desfasurate in numele fondului.

Riscul de concentrare. Riscul de concentrare decurge din distribuţia neomogena a expunerilor fata de contrapartide sau din efecte de contagiune intre debitori, sau din concentrare sectoriala pe industrii sau pe regiuni geografice.

Riscul de durabilitate. Riscul de durabilitate reprezintă un eveniment sau o condiție de mediu, socială sau de guvernanță care, în cazul în care se produce, ar putea cauza un efect negativ semnificativ, efectiv sau potențial, asupra valorii investiției efectuate de către fond.

Ai nevoie de asistenta din partea noastra?

Pentru mai multe informatii, va rugam sa completati formularul. Veti fi contactat in cel mai scurt timp!

Doresc mai multe informatii

INVESTONLINE

FOLOSESTE PUTEREA TEHNOLOGIEI

Cu InvestOnline poti investi, rascumpara, transfera dintr-un fond in alt fond sau iti poti diversifica portofoliul de investiii, direct din confortul fotoliului tau, prin orice dispozitiv cu o conexiune Internet. Mai mult, vezi istoricul complet al tranzactiilor tale si valoarea la zi a plasamentelor, astfel incat iti poti optimiza randamentul in conditii de volatilitate a pietelor.

Deschide cont in cateva minute - fara deplasari, batai de cap sau drumuri pentru semnaturi.

INVESTESTE

Ghid depunere declaratie unica

Documente si rapoarte

Aceasta este o comunicare publicitară. Vă rugăm să consultati prospectul de emisiune şi Documentul cu Informatii Esentiale (DIE) înainte de a investi în acest fond de investiţii. Acestea sunt disponibile gratuit, în limba română, la sediul Certinvest și pe pagina de internet www.certinvest.ro. Performanțele anterioare nu prevăd profiturile viitoare. Investitia poate duce la o pierdere financiara, fara o garantie de recuperare a capitalului investit. Performantele viitoare fac obiectul impozitarii, in functie de situatia personala a fiecarui investitor.

Fondul deschis de investiții Certinvest Obligațiuni este autorizat de către ASF prin Decizia nr.2149/2004, înscris cu nr. CSC06FDIR/400016/2004 în Registrul Public al ASF. Depozitarul fondului este BCR SA. Fondul este administrat de SAI Certinvest SA, autorizată de ASF prin Decizia nr. 4222/2003 si Atestat nr. 40/2017,  înregistrată cu nr. PJR05SAIR/400005/2003 si PJR071AFIA/400004/2017 în Registrul Public al ASF.